vrijdag 14 juni 2019

Babylon - Dobrany  14 juni

70.50 km   5.07 uur gefietst   gem  13.75   8.50 uur onderweg

Alweer ochtendstond geeft goud in de mond en nu nog vroeger dan gisteren.
8 uur stipt gaat het richting Plzen, de nationale fietsroute nr. 3.
En het is nodig zo vroeg weg, 32°C. !

Rita begint er zelfs van te hallucineren. Ze denkt op een keer dat ik mijn koersbroek binnenste buiten aan heb? Bij het zien van een verkeersbord met een trein erop ziet ze een trein met een parasolleke, een voorbeeld van haar geestelijke toestand met deze warmte. Maar de gele bordjes met de pijltjes ziet ze beter dan ik, dus verkeerd rijden zal ze niet doen.

We lunchen bij Chotimer, dat vergeet ik nooit want wat later rijd ik lek. Het is ons nog nooit overkomen 2 keer lek op een fietsvakantie.

In Stankov zien we een stoepbord met ijsjes. We bestellen maar de dame wil geen euro's, ze geeft ze ons zomaar gratis.
Ook onderweg vragen we een heer om onze waterflessen te vullen, zijn dame komt wat later met 2 extra flessen. Zelf hebben ze deze route gefietst en kennen het parcours. Dat parcours is "gevarieerd" zo kun je het best omschrijven. Van vers gegoten asfalt, tot boswegen à 17% waar men putten uitgegraven heeft en de halve kasseistenen er niet in maar naast gegooid heeft.

Zoals geschreven, het is ondragelijk warm, we willen Plzen bereiken maar geraken niet verder dan Dobrany. We slapen in hotel Madra Hvezda. Hier komen we nooit meer. Wel netjes en zo maar zo een onbeschofte receptionist, zijn tegenpool baat het Gasthof Erber uit, nood breekt wet.

De pizza die we na de douche bestellen smaakt overheerlijk.

Morgen nog 20 km naar Plzen.









Geen opmerkingen:

Een reactie posten