vrijdag 21 juni 2019


Donderdag 20 juni

Vyssy Brod – Gallneukirchen (Oostenrijk)

85km 5.53 uur gefietst 10 uur onderweg 14.43 gem.

Er liepen deze morgen heel wat katers rond, figuurlijke dan. Maar al bij al hebben we niet zoveel last gehad van het nachtlawaai, het was vooral gezang onder begeleiding van instrumenten.

Er zijn zo van die dagen dat alles mee zit, vroeg weg, vanaf de Oostenrijkse grens meer af dan op.
Het eerste stuk door de Tsjechische bossen gevolgd door een mooie rit langs het meer van Lipno.
Proppen met de laatste Tsjechische kronen onze voorraadtas vol.
Nog 12 km trappen en verlaten Tsjechië.
We missen even een afslag en lunchen in Vorderweiβenbach waar men alles in gereedheid brengt voor een oldtimer show van 150 auto’s. We zitten pas neer of er wordt ons een “guten Appetit” gewenst.

Gβ Gott

Dit is niet onopgemerkt voorbijgegaan. Niet 1 Tsjech buiten een paar fietsers heeft ons goedendag terug geknikt, of als we met de kaart in de hand ivm de route iets vroegen keken ze weg of maakten gebaren van “ scheer je weg”. In het eerste Oostenrijks dorpje volgt de ene na de andere “Grüβ Gott”.

Het routeboekje vermeldt een Jeugdherberg in het slot van Riedegg waar je ook je tent kan opzetten.
Na een flinke duwpartij van 22% ( ik heb een hellingsmetertje op mijn fiets en alle burchten zette men boven op een berg) blijkt dat tenten niet meer toegelaten worden, de JH is volzet. De bejaarde portier van dienst, geflankeerd met een even bejaarde kloosterzuster, doet verwoede pogingen om het hotel wat verderop telefonisch te bereiken maar zonder resultaat.

Hotel zonder receptie.

We zoeven verder tot in Gallneukirchen en vragen aan de eerste de beste dame op straat naar het hotel.
Nu blijkt dat ze de baas persoonlijk kent. Belt hem op en we krijgen de code van de toegangsdeur en mogen een sleutel uit het kastje nemen.
We zijn niet alleen. Ook een Nederlands stel op reis met de fietst is op deze manier binnen geraakt.
De zaakvoeder zorgt morgen voor het ontbijt.

Later op de avond is er een flink onweer dat begint met een windhoos waarbij de stoelen en parasols voor het hotel zo de lucht invliegen.








Geen opmerkingen:

Een reactie posten