woensdag 12 juni 2019


Nittenau - Cham 12 juni 2019

44 km 3.30 uur gefietst gem 12.76 5uur onderweg

Vervolg van gisteren.

Mooi hé zo een een ooievaarsnest bovenop het vroegere gemeentehuis. Het heet “Haus des Gasten” en wordt nu gebruikt voor plechtigheden en tentoonstellingen.
Van het aankomend onweer van gisterenavond hebben we niets gemerkt. Het was voor ergens anders.
Het werd in de late namiddag zo broeierig warm, ze zetten hierboven graag alles op orde.
En met de onweders van hier valt niet te lachen. Toen we enkele jaren geleden het Oostenrijks voor het Duits grondgebied ruilden vielen er in het eerste dorpje net over de grens 12 doden door het natuurgeweld.
Nog iets grappigs: We moesten gisteravond in allerijl heel wat spullen verplaatsen. De tentenweide ligt pal (ook onze tent) naast de “Liegewiese” = ligweide. Om 19.30 uur als het zwembad sloot zette de badmeester het automatisch besproeingssysteem in werking. Diverse sprincklers doken op uit het grasperk om tijdens de zomer de ligweide mooi groen te houden.

Een gevarieerd parcours, gravel, asfalt, door de velden, langs het water, door de bossen tot ja tot het 15% klimmen wordt. Dat is letterlijk duwen bij een temperatuur van 32°C. (13% lukt wel).
Na een deugddoend ijsje in het centrum van Cham en een bezoek aan het Touristinfokantoor gaat het richting camping. We willen niet meer verder en gebruiken de faciliteiten van de Kano-club.
De club is genoemd naar de beroemdste inwoner van dit stadje. Johann Nikolaus Graf Luckner.
Als militair, maarschalk, in dienst van het Franse leger maakten de revolutionairen hem letterlijk een kopje kleiner.
Elke dag om 12.05 stipt speelt de beiaard de Marseillaise ter ere van hem.






Geen opmerkingen:

Een reactie posten